Μελέτη αποδεικνύει ότι ο COVID-19 δεν μεταδίδεται στο γυμναστήριο!

Οκτ 26th, 2020

Category: News

Μελέτη αποδεικνύει ότι ο COVID-19 δεν μεταδίδεται στο γυμναστήριο!

Η Εθνική Μελέτη που έλαβε χώρα στις Η.Π.Α. επιβεβαιώνει ότι είναι ασφαλές να ασκηθείτε στο γυμναστήριο.
Τα τρέχοντα δεδομένα δεν δείχνουν αποδείξεις διάδοσης του COVID-19 μέσω της άσκησης στο γυμναστήριο.

Μετά από ανάλυση εκατομμυρίων δεδομένων check-ins μελών σε 2.873 γυμναστήρια, αθλητικούς συλλόγους και κέντρα γυμναστικής μπουτίκ κατά τη διάρκεια τριών μηνών, η Διεθνής Ένωση Υγείας Health Racquet & Sportsclub Association, η οποία είναι ένας οργανισμός μεταφοράς τεχνολογίας και γνώσης που εξειδικεύεται στην παρακολούθηση της δραστηριότητας των μελών στον κλάδο της φυσικής κατάστασης, διαπίστωσε ότι οι εγκαταστάσεις γυμναστικής είναι ασφαλείς και δεν συμβάλλουν στη διάδοση του COVID-19.

Από την 1η Μαΐου έως τις 6 Αυγούστου 2020, οι IHRSA και MXM εξέτασαν προσεκτικά και συνέκριναν τα δεδομένα του check-in των μελών (αριθμός επισκέψεων στο γυμναστήριο) από διάφορες εγκαταστάσεις γυμναστικής – όπως το Planet Fitness, Anytime Fitness, Life Time και Orangetheory – σε όλη την χώρα με αυτοαναφερόμενα ποσοστά μόλυνσης.
Μετά από σχεδόν 50 εκατομμύρια check-ins κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τριών μηνών, η μελέτη έδειξε ότι μόλις το 0,0023 τοις εκατό ήταν θετικό στον COVID-19.
Τα γυμναστήρια σε εθνικό επίπεδο εφαρμόζουν ισχυρά μέτρα ασφαλείας ενάντια στον COVID-19 και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι θετικές περιπτώσεις προήλθαν από τα ίδια τα γυμναστήρια.

“Πριν από λίγους μήνες, τα δεδομένα που συσχετίζουν τις επισκέψεις στο γυμναστήριο και τον μετριασμό του κινδύνου ήταν σχεδόν ανύπαρκτα.
Όλα αυτά άλλαξαν – προς το καλύτερο”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MXM Blair McHaney. “Είναι πολύ σαφές ότι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε γυμναστήρια, αθλητικά κλαμπ και μπουτίκ γυμναστικής δεν είναι απλώς απίστευτα αποτελεσματικά στη διατήρηση της ασφάλειας μεταξύ των μελών τους, αλλά και στον περιορισμό κάθε πιθανής εξάπλωσης του COVID-19, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που όλοι χρειαζόμαστε πρόσβαση σε εγκαταστάσεις άσκησης για να παραμείνουμε υγιείς.”

Η εμπορική ένωση της βιομηχανίας φυσικής κατάστασης, η IHRSA μαζί με τη MXM, κάλεσε όλους τους συλλόγους υγείας και φυσικής κατάστασης στις Ηνωμένες Πολιτείες να συμμετάσχουν στη μελέτη.
Κατά τη διάρκεια της μελέτης, τα κέντρα γυμναστικής παρείχαν τον συνολικό αριθμό check-ins και τον αριθμό των τοποθεσιών τους σε όλες τις πολιτείες στις οποίες έχουν παρουσία, καθώς και αναφορές σχετικά με τον συνολικό αριθμό θετικών περιπτώσεων COVID-19 που τεκμηριώθηκαν μεταξύ υπαλλήλων και μελών που ήταν στο κλαμπ.
Η MXM διεξήγαγε προηγουμένως μια μελέτη σχετικά με την έλλειψη συγκεντρωμένων εστιών στις εγκαταστάσεις γυμναστικής με επιβεβαιωτικά αποτελέσματα μόλις τον προηγούμενο μήνα.

“Τα δεδομένα του check-in αποδεικνύουν ότι τα κέντρα υγείας – όταν ακολουθούν αυστηρά πρωτόκολλα καθαρισμού και ασφάλειας – είναι ασφαλή”, δήλωσε ο Brent Darden, προσωρινός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της IHRSA.
“Στην IHRSA, έχουμε την ευθύνη να εκπαιδεύσουμε και να ενημερώνουμε τους ανθρώπους ότι πρέπει να αισθάνονται άνετα και ασφαλείς που πηγαίνουν σε εγκαταστάσεις γυμναστικής σε όλη τη χώρα αυτό το χρονικό διάστημα.
Τα δεδομένα δείχνουν ότι, με τα κατάλληλα πρωτόκολλα απολύμανσης , οι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις ρουτίνα προπόνησης τους.
Η άσκηση δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική για την ενίσχυση της ανοσίας και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας. Ήρθε η ώρα να αναγνωρίσετε ότι τα γυμναστήρια είναι ασφαλή.

Διαχρονικά οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι η πρόσβαση σε γυμναστήρια είναι το κλειδί για τη διατήρηση της υγείας των Αμερικανών.
Η σωματική δραστηριότητα παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος , αλλά και στη μείωση των παραγόντων κινδύνου μόλυνσης από τον COVID-19 όπως η παχυσαρκία , οι καρδιακές παθήσεις , οι πνευμονικές παθήσεις και ο διαβήτης.
Στην πραγματικότητα , τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σημειώνουν ότι το 42,4% των ενηλίκων των ΗΠΑ και περίπου το 18,5% των παιδιών και των εφήβων στην Αμερική θεωρούνται παχύσαρκα.

Η φυσική κατάσταση έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για την ψυχική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κινδύνου στρες και κατάθλιψης.

Συγκεκριμένα , ένας στους πέντε Αμερικανούς αντιμετωπίζει ασθένεια ψυχικής υγείας και τα άτομα με ψυχική ασθένεια έχουν 40% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών και μεταβολικών παθήσεων από τον γενικό πληθυσμό.

“Τα κέντρα γυμναστικής χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ για να μας βοηθήσουν να παραμείνουμε ενεργοί και να διατηρήσουμε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα”, πρόσθεσε ο Robert Sallis, MD με την Kaiser Permanente.
“Οι παράγοντες κινδύνου μόλυνσης από COVID-19 δεν έχουν αλλάξει από την έναρξη της πανδημίας – η παχυσαρκία , οι καρδιακές παθήσεις , οι πνευμονικές παθήσεις και ο διαβήτης μας βάζουν σε πολύ υψηλότερο κίνδυνο τόσο για βραχυπρόθεσμες όσο και για μακροχρόνιες επιπλοκές.
Είναι επιτακτική ανάγκη όλοι να κάνουμε πραγματική αλλαγή τώρα και να παραμείνουμε υγιείς, δεδομένου ότι η άσκηση είναι ουσιαστικό μέρος της ζωής. “

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη μελέτη και τον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανία φυσικής κατάστασης έχει δεσμευτεί να διατηρεί τα μέλη της ασφαλή και υγιή, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα που δημοσίευσε τη μελέτη ΕΔΩ.

MENU