Bosu - Planet Fitness & More
Bosu

Bosu-Planet-Fitness

Αν έχεις βαρεθεί τα τετριμμένα στην άσκησή σου, μάλλον δεν έχεις ακόμα μπει στο πρόγραμμα του Bosu! Το ομαδικό μάθημα που χρησιμοποιεί το ομώνυμο όργανο γυμναστικής, κάτι σαν μια fit ball κομμένη στη μέση!

Το Bosu, ακρωνύμιο του “Both Sides Up” και έμπνευση του David Weck, είναι ένα όργανο άθλησης που αποτελείται από μία σταθερή επίπεδη βάση, στην οποία στηρίζεται μία ημικυκλική επιφάνεια, φτιαγμένη από ειδικό πλαστικό υλικό. Στα πλάγια της βάσης, που έχει διάμετρο 25 ίντσες, υπάρχουν δύο λαβές για πρακτικούς λόγους μεταφοράς και χειρισμού του οργάνου. Χρησιμοποιώντας και τις δύο επιφάνειες μπορείς να εκτελέσεις δεκάδες διαφορετικές ασκήσεις που θα γυμνάσουν όλο το σώμα. H άσκηση στο Bosu προσφέρει αύξηση μεταβολισμού και αύξηση μυϊκής μαζας, βελτίωση ισορροπίας και φυσικά σε διασκεδάζει! Με αυτό μπορούν να εκτελεστούν προγράμματα αεροβικής άσκησης, μα και μυϊκής ενδυνάμωσης ή ακόμα και σύνθετα προγράμματα με περισσότερα στοιχεία ισορροπίας και ευλυγισίας. Είναι το ιδανικό όργανο πάνω στο οποίο μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει μία ολοκληρωμένη προπόνηση, ανάλογα με τον σκοπό και τους στόχους που έχει θέσει. Λόγω της ασταθούς επιφάνειάς του, απαιτείται η ταυτόχρονη συνεργασία πολλών μυϊκών ομάδων ώστε να εκτελεστούν σωστά οι ασκήσεις, γι’ αυτό και ο ασκούμενος μπαίνει στη διαδικασία να καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια που απαιτείται για να διατηρεί το σώμα του σε πλήρη έλεγχο και ισορροπία σε σχέση με το όργανο.

Το ομαδικό μάθημα που πραγματοποιείται με Bosu απευθύνεται σε όλους τους ασκούμενους, οι οποίοι θα πρέπει να είναι προσηλωμένοι στην καθοδήγηση των εκπαιδευμένων γυμναστών που το παραδίδουν.

Το Bosu διατίθεται στo club:

Νέα Ερυθραία